Svatomartinské menu s husími a kachními specialitami již tradičně nabídnou hotely resortu Valachy, tedy hotel Horal, Lanterna a Galik ve Velkých Karlovicích. Samozřejmě nebude chybět ani degustace Svatomartinských vín jenž budou otevřena v souladu s tradicí až 11. listopadu v 11 hodin.
„Svatomartinské menu bude v nabídce od 7. listopadu ve všech třech hotelech resortu. Každý šéfkuchař husí hody pojal po svém a proto každý hotel nabídne svůj originální recept.
Spa hotel Lanterna v zážitkové restauraci Vyhlídka nabídne čtyřchodové menu, kterému dominují jako předkrm lehce opečená Foie Gras a jako hlavní chod pomalu pečené husí stehýnko se dvěma druhy knedlíků a také dvěma druhy zelí – dýňovým se slaninou a červeným s povidly.
Dýňové zelí letos také nabídne hotel Horal, pečené husí stehno v rámci hlavního chodu doplní pohankový knedlík. V hotelu Galik můžete ochutnat klasický recept v podobě pečené husy s jablečným zelím a špekovým knedlíkem, husí kaldoun a jako dezert mandlová pošírovaná hruška v červeném víně s brusinkovým krémem.
„V prvních dnech budou k menu servírovaná mladá vína.
Speciální nabídku má Spa hotel Lanterna. Jeho ubytovaní hosté mají menu s výrazným cenovým zvýhodněním za 300 Kč místo obvyklých 650.
Spa hotel Lanterna
- Lehce opečená Foie Gras sypaná mořskou solí s hruškovým chutney a toasty
- Husí vývar s kořenovou zeleninou, celestýnskými nudlemi, játrové knedlíčky
- Pomalu pečené husí stehýnko podlévané silnou šťávou, červené zelí s povidly, dýňové zelí se slaninou, žemlový a bramborový knedlík
- Podzimní kaštanový koláč s citrónově tymiánovým sorbetem
Platnost: 7. – 23. 11. 2014
Wellness hotel Horal
- Uzené husí prsa na hruškových povidlech a polníčkovém salátu
- Pomalu pečené husí stehno na majoránce s dýňovým zelím a pohankovým knedlíkem
- Švestková pěna se škvarkovou sušenkou a jablkovým kompotem
Platnost: 8. – 16. 11. 2014
Hotel Galik
- Polévka husí kaldoun
- Svatomartinská pečená husa, jablečné zelí a špekový knedlík
- Mandlová pošírovaná hruška v červeném víně s brusinkovým krémem
Platnost: 8. – 13. 11. 2014