Přeskočit na obsah Přeskočit na postranní panel Přeskočit na zápatí (patičku)

Grilování mořských plodů a ryb na terase hotelu Horal

V sobotu 30. srpna se na grilovací terase hotelu Horal ve Velkých Karlovicích uskuteční Gurmánské loučení s létem. „Po úspěšném květnovém zahájení grilovací sezóny, kdy jsme hostům připravili ukázky filetování a grilování mečouna, jsme se rozhodli spojit s neobvyklým gastronomickým zážitkem také ukončení grilovací sezóny. Gurmánské loučení s létem bude zároveň předzvěstí blížícího se Karlovského gastrofestivalu, kterého se Horal tradičně účastní a na nějž bychom tak chtěli hosty začít lákat,“ uvedl vedoucí hotelu Horal Marek Bača.

Od jedenácté hodiny dopolední začnou na grilu připravovat mořské plody a ryby ze společnosti Makro.

společnosti Makro. Tým kuchařů hotelu Horal z nich poté připraví vybrané speciality, které přinesou zajímavé propojení exotičtějších surovin s tradičními valašskými. K ochutnání bude například salát z chobotnice, manga a řapíkatého celeru s meruňkovou redukcí, krevetový špíz s ovčím sýrem nebo grilovaný steak z tuňáka na omáčce z pečených paprik.

Ochutnat můžete také moravská vína různé druhy sýrů, k tomu zahraje cimbálová muzika Milana Mlčáka. Program bude moderovat Milan Nepustil.

„Připraveny budou také ukázky výroby frgálů. Hosté si budou moci výrobu také sami vyzkoušet. Právě frgálová manufaktura je jedním z lákadel, která se chystáme nabídnout hostům také na letošním Karlovském gastrofestivalu,“ dodal Marek Bača.

Zanechat komentář

0/5